Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 17 januari

  Köttjätte förvärvar västsvenskt korvföretag

  KLS Ugglarps köper charkuteriföretaget Ingemar Johansson i Sverige AB.

  Ingemar Johansson i Sverige AB grundades på 1950-talet och tillverkar i huvudsak korv och sylta och är baserat i Göteborg.

  Förra året hade företaget en omsättning på cirka 230 miljoner kronor och nu blir bolaget en del av KLS-koncernen.

  – Vi har varit en leverantör länge till Ingemar Johansson och det är ett väldigt välskött och fint företag. Dialogen om det här har kommit naturligt. Jag är jätteglad att vi har kommit överens, vd för KLS Ugglarps till ATL.

  Varumärket lever vidare i och med köpet och KLS Ugglarps fortsätter därmed att växa inom det förädlade segmentet, som är en del av en långsiktig strategi. De senaste åren har bolaget också köpt andra företag.

  – Vi är stora på svenskt kött och vi tror att vi kan binda ihop värdekedjan på ett bra sätt genom att fortsätta växa inom det förädlade, säger Jonas Tunestål.

  Göran Falk, delägare i Ingemar Johansson i Sverige AB, säger i ett pressmeddelande att KLS Ugglarps långsiktighet var avgörande för att affären skulle bli av.

  LÄS OCKSÅ: Melkers chark i konkursLÄS OCKSÅ: De är Sveriges bästa köttbönder enligt Scan

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen