Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 13 maj 2019

  Kinas höjda tullar drabbar USA:s bönder

  Kina meddelade på måndagen att de höjer tullarna på vissa USA-varor från den 1 juni, rapporterar Bloomberg News och Reuters.

   De nya tullarna påverkar i stor utsträckning amerikanska bönder.
  De nya tullarna påverkar i stor utsträckning amerikanska bönder. FOTO: Mostphotos

  Tullarna berör produkter till ett värde av 60 miljarder dollar och tullsatserna sätts i ett intervall från 5 till 25 procent. Samtidigt uppger den kinesiska tidningen Global Times att Kina kan komma att minska köpen av amerikanska jordbruksprodukter och dra ned antalet order på Boeing-plan.

  De nya tullarna påverkar i stor utsträckning amerikanska bönder. Det är även lantbrukare som fått ta en stor del av smällen i tidigare vändor av Trump-administrationens handelskrig mot Kina, rapporterar CNBC. De uppger också att jordnötter, socker, vete, kyckling och kalkon är några av de tusentals produkter som påverkas av de nya tullarna.

  Enligt Kinas finansdepartement handlar det om cirka 5 000 produkter varav cirka 2 500 kommer att få den högsta tullsatsen på 25 procent. Cirka 1 000 produkter får 10 eller 20 procent medan resterande fortsatt har 5 procents tull.

  Relaterade artiklar

  Till toppen