Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 19 februari 2018

  KFC har slut på... kyckling

  Mer än två tredjedelar av KFC:s restauranger har fått stänga i Storbritannien. Kycklingen var slut.

   Byte av transportör har tvingat 900 matställen i kedja KFC att stänga i Storbritannien. Kycklingen tog slut när leveranserna inte gick som de skulle.
  Byte av transportör har tvingat 900 matställen i kedja KFC att stänga i Storbritannien. Kycklingen tog slut när leveranserna inte gick som de skulle. FOTO: Mostphotos

  Snabbmatskedjan KFC, Kentucky Fried Chicken, tvingades temporärt att stänga 900 matställen över hela Storbritannien under måndagen. Kycklingen tog slut och många restuaranger har inte fått några nya leveranser.

  ”Vi kommer inte att tumma på kvaliteten, så missade leveranser har betytt att vissa restauranger är stängda, och andra har begränsade menyer eller kortare öppettider”, skriver KFC i ett uttalande.

  Leveransproblemen är så allvarliga att KFC inte kan säga när restaurangerna kan öppna igen.

  Orsaken till leveransproblemen uppges vara att KFC bytte transportfirma från Bidvest Logistics till DHL förra veckan. Bidvest hävdar att övergången gått smärtfritt medan DHL uppgett att ett antal leveranser endera inte har varit kompletta eller försenade på grund av problem med logistiken.

  ”Vi arbetar på att lösa problemet i samarbete med KFC”, säger företaget.

  Storbritannien är KFC största marknad i Europa och där 75 procent av restaurangerna drivs av franchaisetagare. KFC:s personal ska få lön som vanligt även om man håller stängt och har uppmana franchiseföretagen att göra likadan rapporterar CNN.

  LÄS OCKSÅ: Danskt jättelantbruk till saluLÄS OCKSÅ: Spände fast lastbil i tågrälsenPREMIUM: Hon tror på ett bra kycklingår

  Relaterade artiklar

  Till toppen