Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 16 maj 2019

  Kent slipper betala böter från Avenyn

  Lantbrukaren Kent Eriksson från Edsvära utanför Vara får rätt. Han har aldrig parkerat sin traktor på Avenyn i Göteborg – nu slipper han betala böteslappen han fick utfärdad.

   Kent Eriksson framför sin 19 år gamla John Deere 2450.
  Kent Eriksson framför sin 19 år gamla John Deere 2450. FOTO: Privat

  På onsdagen fick 70-årige Kent Eriksson ett efterlängtat besked på posten: parkeringsanmärkningen han fick utskriven av en parkeringsvakt från Securitas för sin traktor avskrivs. Det formella skälet är att boten var skriven på en John Deere-modell som i själva verket är en snöskoter, i stället för den 2450-traktor som Kent Eriksson enligt egen uppgift sådde havre med i Edsvära den aktuella dagen.

  – Så jag slipper betala avgiften. Securitas ringde redan häromdagen, men jag sade att jag ville ha papper på det och i dag kom det ett brev från polisen med posten, säger Kent Eriksson till SVT Väst.

  Det verkar fortfarande oklart varför hans traktor registrerades som snöskotermodellen John Deere Spitfite på parkeringsboten. När ATL kollar Transportstyrelsens fordonsuppgifter på hans registreringsnummer står det helt korrekt ”J. DEERE 2450 4WD” under rubriken fabrikat och ”TRAKTOR” under fordonsslag.

  Efter att fallet blev känt har Kent Eriksson blivit intervjuad av flera medier i Sverige och Norge.

  – Det är skönt att det är över nu. En har ju lite annat att syssla med också, säger Kent Eriksson till SVT Väst.

  Relaterade artiklar

  Till toppen