Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 9 maj 2019

  Kent fick felparkeringsböter för traktorn på Avenyn

  Lantbrukaren Kent Eriksson i Edsvära utanför Vara blev rejält förvånad när han öppnade posten och såg att han fått en påminnelse om parkeringsböter. Hans traktor skulle ha varit parkerad utanför Stora Teatern i centrala Göteborg.

   Kent Eriksson framför sin John Deere 2450.
  Kent Eriksson framför sin John Deere 2450. FOTO: Privat

  – Jag undrade var det var som hade hänt, men förstod snabbt att något måste vara fel, säger Kent Eriksson.

  Dels på grund av det faktum att hans 19 år gamla John Deere 2450 aldrig har varit längre bort från gården än i Vara, två mil bort, där han köpte den. Dels för att det i brevet stod att det rörde sig om en John Deere Spitfire.

  – Jag hade några kompisar som hjälpte mig att googla – och det visade sig att Spitfire inte är en traktormodell utan en snöskoter, säger 70-årige Kent Eriksson till ATL.

  – Sen vet jag inte om det ens går att köra till Kungsportsavenyn i Göteborg med traktor härifrån, då får man köra en massa motorväg. Och även om det skulle vara möjligt så sådde jag havre med traktorn den dagen de säger att den skulle ha varit parkerad i Göteborg.

   Stora Teatern i Göteborg.
  Stora Teatern i Göteborg. FOTO: Jorma Valkonen/TT

  SVT Väst, som var först med att berätta om Kent Erikssons parkeringsbot, har varit i kontakt med Carina Abrahamsson, enhetschef parkering på trafikkontoret. Hon förklarar hur det går till när en parkeringsanmärkning skrivs ut.

  – Parkeringsvakten knappar in registreringsnumret i en handenhet och ska få en matchning på fabrikatet. Sedan skrivs det ut en böteslapp och uppgiften skickas till Transportstyrelsen som ansvarar för att ta in pengarna, säger Carina Abrahamsson till SVT Väst.

  Nu hoppas Kent Eriksson att felet ska rättas till. En bekant till honom som en gång råkade ut för en felaktig bot fick vänta ett helt år på att få tillbaka bötesbelopp han betalade in, och det vill Kent Eriksson inte göra.

  – Det står ett telefonnummer i brevet, men när jag ringer dit så blir det bara en datorröst som säger att jag ska betala in avgiften på 600 kronor. Men nu har jag fått hjälp att skicka en e-post och begära anstånd.

  Nu hoppas Kent Eriksson att felet ska rättas till – och att det ska börja regna.

  – Så dålig skörd som jag hade i fjol har jag aldrig haft, och nu ser det riktigt illa ut igen. De har lovat regn, men det kommer inget, och gödningen ligger kvar på fältet.

  Relaterade artiklar

  Till toppen