Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 5 augusti 2020

  Nu blir det mycket mera traktor på ATL:s sociala medier

  Från och med nu kommer ATL:s Instagram och Snapchat innehålla mycket mer traktor, maskin och motor.

  Bakom ratten sitter journalisten Kenneth Fransson som kan (nästan) allt om just traktorer.

   Kenneth Fransson, tidigare chefredaktör på Traktor Power, rattar från och med nu ATL:s Instagram och Snapchat och lovar att det blir mycket traktor, maskin och motor.
  Kenneth Fransson, tidigare chefredaktör på Traktor Power, rattar från och med nu ATL:s Instagram och Snapchat och lovar att det blir mycket traktor, maskin och motor. FOTO: Privat

  Hallå Kenneth! Du har tagit över ATL:s Instagram och Snapchat. Berätta – vem är du?

  – Många känner mig nog som Kenneth på Traktor Power eftersom jag fick starta tidningen på LRF Media 2003. Men jag har också jobbat på Land, Land Lantbruk och Lantmannen tidigare. Det har också blivit artiklar lite då och då i tidningen ATL. I juni gick jag i pension och tar nu hand om min lilla gård.

  Du kan allt om traktorer. Varför är det så kul med stora maskiner?

  – Jag vet inte ALLT om traktorer, som tur är… Men jag är väldigt intresserad av traktorer, skogsmaskiner och entreprenadmaskiner. De behöver inte vara stora men jag är så klart förtjust i de maskiner som har många hästkrafter och väger mycket. De både låter och ser magiska ut. Det är kul att skriva, fota och filma dem.

  Nu ska du sköta ATL:s Instagram och Snapchat. Vad kommer följarna få se?

  – Det kommer att bli kanonkul att jobba med ATL:s Insta och Snap och det blir fokus på lantbrukets och skogens maskiner så klart. Jag vill att både ATL:s Insta och Snap ska växa med fler följare. Jag hoppas få många kul bilder och videoklipp från följarna som jag kan sprida. Skynda dig in och följ!

  För att följa ATL på Snapchat söker du på vårt användarnamn tidningen_atl och lägger till oss som vän.

  Du följer ATL på Instagram HÄR

  Vilken traktor är traktorernas traktor – enligt dig?

  – Jag har väldigt många favoriter men här är några. Min favvo-Volvo BM är modell 814 för den har allt jag drömde om som 10-åring. Den är stor, tung, stark och låter brutalt. Min favorit-John Deere är modell 7710 som trots sin ålder funkar på vilken gård som helst. Vore jag proffsodlare skulle jag däremot köra tyska Fendt. Här snackar vi teknik och kvalitet i topp.

  Och slutligen: Vad gör du i sommar?

  – Jag jobbar för fullt med att renovera min gamla gård. Just nu lägger jag nya tak på logen och ladugården plus att jag röjer upp vindfällen i skogen.

  Kenneth Fransson

  Ålder: 65 år

  Bor: På en liten gård utanför Lindesberg norr om Örebro.

  Gör: Pensionär som renoverar gården och frilansar med att skriva om maskiner.

  I det här klippet från 2017 berättar Kenneth Fransson mer om en av alla sina favorittraktorer.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen