Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 5 juni 2006

  KC Ranch fick rätt mot Djurskyddsmyndigheten

  Länsrätten i Mariestad anser inte att KC Ranchs friströvande boskap på skånska Revingehed lider. Djurskyddsmyndighetens krav på ligghallar till djuren får inget gehör.

  Djurskyddsmyndigheten har som ATL tidigare rapporterat ålagt ägarna av KC Ranch att bygga ligghallar till djuren. Men länsrätten befriar dem alltså från detta krav.

  I ett beslut som offentliggjordes idag, måndag, konstaterar rätten att det finns skogsbestånd till skydd för djuren och att de inte lidit av den nio år långa dispens från ligghallskravet som KC Ranch hittills haft.

  Kerstin Dahlgren, som tillsammans med maken Carl-Axel driver KC Ranch, gläds över beskedet att länsrätten helt gått på företagets linje.
  – Det känns jättebra. Detta är ett bevis på att veterinärmedicinen är på väg tillbaka i djurskyddet, säger hon till ATL.

  Kerstin Dahlgren, själv veterinär, anser att djurskydd i
  Djurskyddsmyndighetens tappning enbart blivit en fråga om etologi, det vill säga djurens beteende.
  – Djurskydd är en kombination av veterinärmedicin, etik och juridik. Det har länsrätten förstått och det är jag glad för, säger Kerstin Dahlgren.

  – Det är speciellt glädjande att man beaktat den beprövade erfarenheten där både mätbara parametrar och den lokala tillsynen visat att djuren har det bra.

  Den fortsatta dispensen från ligghallskravet på Revingehed gäller åtminstone fram till utgången av maj 2009.

  Relaterade artiklar

  Till toppen