Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 14 augusti 2019

  Karl Hedin: ”Det är ett åsiktsförtryck”

  I oktober häktades industriledaren Karl Hedin misstänkt för jaktbrott. ATL:s reporter Ulf Aronsson har i en längre intervju pratat med honom om den så kallade jakthärvan och om utvecklingen för koncernen som bär hans namn.

   – Jag har inte begått de brott jag misstänks för, säger Karl Hedin.
  – Jag har inte begått de brott jag misstänks för, säger Karl Hedin. FOTO: Trons

  Läs hela intervjun: ”Det körde mig till häktet och satte mig i fyllecell”

  – Jag har inte begått de brott jag misstänks för. När man vet det måste man ju fråga sig varför jag utsätts för detta. Det är ett åsiktsförtryck för att man inte gillar mig och mina åsikter, säger Karl Hedin.

  Misstankarna för grovt jaktbrott kvarstår uppger åklagare Lars Magnusson till ATL. När det gäller kritiken mot den långa häktningstiden, 31 dagar, och att vapen har beslagtagits säger åklagaren Lars Magnusson att det inte rör sig om något ”åsiktsförtryck”.

  – Misstänks man för brott utsätts man för olika tvångsmedel, och det är alltid obehagligt. Det görs husrannsakan och tas beslag, men det finns regler för hur det ska göras, säger åklagaren.

  Läs mer: Karl Hedins egna ord om JaktbrottshärvanLäs mer: Åklagaren: ”Alltid obehagligt att bli utsatt för tvångsmedel”Läs mer: Jaktbrottshärvan: Detta har hänt

  Fotnot: Fram till nu har ATL valt att inte namnge Karl Hedin i samband med rapporteringen om den misstänkta jakthärvan. Enligt de pressetiska reglerna ska försiktighetsprincipen gälla vid publicering i samband med brottsmisstankar. Efter det att Karl Hedin själv valt att berätta sin historia har ATL beslutat att publicera hans namn.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen