Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 12 oktober 2018

  ”Snapphanen” sköts i augusti

  Lokalkänd varg blev skjuten i somras.

   Här har ”Snapphanen” fångats på bild av en av Länsstyrelsen Skånes viltkameror i Killeberg. Bilden är från november 2016.
  Här har ”Snapphanen” fångats på bild av en av Länsstyrelsen Skånes viltkameror i Killeberg. Bilden är från november 2016. FOTO: Länsstyrelsen Skåne

  Den varg som i mitten av augusti sköts av en jägare i nordöstra Skåne var den så kallade ”Snapphanen”. Det visar dna-analysen som nu blivit klar, meddelar länsstyrelsen i ett pressmeddelande. Enligt dna-analysen är det alltså samma skygga hanvarg som rört sig i gränstrakterna mellan Skåne och Kronobergs län under fem års tid och som tidigare har identifierats genom spillningsprov. I trakten hade vargen efter en tid fått smeknamnet ”Snapphanen” eftersom den verkade hålla sig till samma område hela tiden.

  Det var den 16 augusti som vargen sköts under en jakt i nordöstra Skåne. Den skickades för obduktion till SVA, Sveriges veterinärmedicinska anstalt. Själva dna-analysen har därefter gjorts av Viltskadecenter inom SLU, Sveriges lantbruksuniversitet.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen