Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 10 januari 2017

  Källström om Jonssons beslut

  LRF:s vd och koncernchef, Anders Källstöm, har stor respekt för att Helena Jonsson väljer att sluta i samband med förbundsstämman i maj.

   LRF:s vd Anders Källström har uppskattat det nära samarbetet med Helena Jonsson.
  LRF:s vd Anders Källström har uppskattat det nära samarbetet med Helena Jonsson. FOTO: Roger Olsson

  Han fick beskedet från Helena Jonsson ”för en tid sedan”.

  – Jag har stor respekt för hennes beslut. Det är ett uppdrag där man är till låns för medlemmarna under dygnets alla timmar, säger Anders Källström.

  Som vd och koncernchef har han uppskattat att ha en ordförande där samarbetet har fungerat bra. Att vara förbundsordförande är ett utåtriktat politiskt arbete medan koncernchefsuppdraget innebär att man har ett stort ansvar för att verkställa styrelsens beslut om mål och inriktning.

  – Här har vi krokat arm och haft ett väl fungerande samarbete, säger Anders Källström

  Vem som tar över efter Helena Jonsson har han inga synpunkter på. Närmast är det i stället viktigt att folkrörelseprocessen får ha sin gång, säger han. Själv planerar han att sitta kvar ett tag till.

  – Ytterst är det alltid styrelsen som bestämmer. Jag har ett uppdrag och är fortsatt inspirerad av det. Det bästa är alltid att man går omlott, säger han.

  Relaterade artiklar

  Till toppen