Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 4 oktober 2017

  Kalkontjuvar inför rätta

  De fyra personer från aktivistgruppen Tomma Burar som bröt sig in på en kalkonfarm i Östergötland förra året och stal fyra kalkoner, ställs i dag inför rätta vid Norrköpings tingsrätt.

  FOTO: Ann Lindén

  ATL har tidigare rapporterat om aktivistgruppen Tomma Burar som förra året bröt sig in på en kalkonfarm i Östergötland och stal fyra kalkoner.

  Genom stölden ville gruppen väcka diskussion om djurhållning och säga sig vilja ge kalkonerna ett värdigare liv.

  – Vi förstår att det är ett brott som lagen ser ut just nu. Vi är beredda att ta våra straff, även om vi inte tycker att vi gjort något brottsligt, sade en av personerna i gruppen till Norrköpings Tidningar i samband med stölden.

  Stal lax ur fiskodling

  Gruppen har också genomfört en aktion på en fiskodling i Norrtälje där de stal en lax för att släppa ut i frihet.

  I augusti genomförde aktivistgruppen även en aktion mot Scans slakteri i Linköping där ett trettiotal personer satte sig ned för att blockera vägen för transportbilar som var på väg till slakteriet.

  De fyra aktivister som stal kalkonerna är nu åtalade för stöld och rättegången inleds under onsdagen, i Norrköpings tingsrätt.

  – Stöld ligger på fängelsenivå. Alternativa påföljder till fängelse är villkorlig dom eller skyddstillsyn, säger Anna Jakobsson, kammaråklagare vid Norrköpings tingsrätt, till SVT Öst.

  Två av de åtalade samt en tredje person är även misstänkta för egenmäktigt förfarande efter att ha stulit laxen från fiskodlingen i Norrtälje.

  LÄS MER: Aktivister i aktion mot slakteriLÄS MER: ”Jag fick ett hot om dagen”PREMIUM: Så skyddar du dig mot aktivisterPREMIUM: Här är Nederländernas modernaste hönsgård

  Relaterade artiklar

  Till toppen