Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 15 juli

  Jordbruksminister sparkad efter rattfylleskandal

  Hann jobba 17 dagar med jordbruksfrågor, enligt RTÉ.

   Barry Cowen på väg till ett sammanträde i Dublin.
  Barry Cowen på väg till ett sammanträde i Dublin. FOTO: Niall Carson

  Barry Cowen gjorde inte ens tre veckor som Irlands jordbruksminister innan han avsattes av premiärministern. Orsaken är en fyra år gammal rattfylledom, och uppgifter om att han försökte komma undan en poliskontroll.

  En vecka efter att jordbruksministern tillsatts skrev tidningen Irish Independent att han 2016 tillfälligt förlorade körkortet på grund av rattfylla, men då hade han fortfarande premiärminister Michéal Martins förtroende.

  När the Sunday Times i söndags publicerade uppgifter om att Barry Cowen försökt undvika en poliskontroll innan han åkte fast, blev det svårare för premiärministern som leder en ny och skör koalitionsregering att fortsätta stötta honom. På tisdagskvällen meddelade Michéal Martin det irländska parlamentet att jordbruksministern avsatts.

  Barry Cowen förnekar att han försökte komma undan poliskontrollen och skriver i en tweet att han är förvånad och besviken över premiärministerns beslut. En ny jordbruksminister ska utses i morgon, torsdag, skriver RTÉ.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen