Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 21 januari 2019

  Hallänning tar över som landsbygdsminister

  Riksdagsledamoten från Hylte anser att landsbygdsfrågorna har stor tyngd i överenskommelsen mellan S, MP, C och L.

   Jennie Nilsson (S) är Sveriges nya landsbygdsminister.
  Jennie Nilsson (S) är Sveriges nya landsbygdsminister. FOTO: Riksdagen

  Jennie Nilsson kom in i riksdagen 2006 och var ordförande i Näringsutskottet under mandatperioden 2014 till 2018. Efter det senaste valet är hon vice ordförande i samma utskott.

  – Jag har fått, enligt min mening, ett av de absolut viktigaste politikområdena. För att Sverige ska fortsätta vara ett land som ligger i framkant så krävs det att vi tar till vara på utvecklingspotentialen i hela Sverige, sa hallänningen vid den presskonferens som hölls efter statsminister Stefan Löfvens regeringsförklaring.

  Jennie Nilsson nämnde arbetet med livsmedelsstrategin och landsbygdskommittén som exempel på frågor som hanterats på det som nu blir hennes ansvarsområde under den gångna mandatperioden. Innan dess var frågorna nedprioriterade, menar hon.

  – Jag har också noterat, och är väldigt både glad och nöjd över att de här frågorna har fortsatt väldigt stor tyngd i den överenskommelse som nu är sluten mellan Centerpartiet, Liberalerna, Miljöpartiet och Socialdemokraterna.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen