Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 12 januari 2018

  Jaktsabotörer fall för polisen

  Jägare som känt sig förföljda i samband med vargjakten i Västmanland har nu gjort polisanmälningar om ofredande skriver Svensk Jakt.

   Jägarna har enligt polisanmälningarna känt sig förföljda och ofredade. Vid ett tillfälle ska en jägare ha blivit fotograferad och sedan har bilden spridits på internet.
  Jägarna har enligt polisanmälningarna känt sig förföljda och ofredade. Vid ett tillfälle ska en jägare ha blivit fotograferad och sedan har bilden spridits på internet.

  I samband med vargjakten i Kölstareviret utanför Surahammar fanns också djuraktivister i skogarna.

  – I samband med att jaktlaget samlades dök det upp aktivister på platsen. Polisen kom sedan dit för att lugna ner stämningen, säger Lisa Sannervik vid Polisen region mitt till Svensk Jakt.

  Jägarna har enligt polisanmälningarna känt sig förföljda men också ofredade. Vid ett tillfälle skulle en jägare ha blivit fotograferad och bilden spridd på internet. Vid ett annat tillfälle ska en jägare ha stoppats i sin bil och maskerade personer hindrat honom från att köra vidare. Den tredje polisanmälan handlar om en jägare som förföljdes av sju maskerade personer i bil.

  Flera identifierade

  Vid jaktlaget samling kunde polisen identifiera flera av de som maskerade personer som nu misstänks för ofredande.

  – I dagsläget har vi ingen känd gärningsman och det kan vara svårt att i efterhand få fram vem som gjorde det, säger Lisa Sannervik.

  Organisationen Hunt Saboteurs Sweden har också visat öppet att de har försökt stoppa vargjakten i Kölstareviret, bland annat genom inlägg på Facebook.

  LÄS OCKSÅ: Motaktioner glädjer minkuppfödarnaLÄS MER: Så vill ministern stoppa djuraktivisterna

  Relaterade artiklar

  Till toppen