Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 24 mars

  ”Jag tror på framtiden – därför har jag satsat”

  En av de mjölkbönder som investerat för expansion i vinter är Magnus Karlsson på Carlsro gård utanför Varberg. Han har byggt ett nytt stall med 240 nya liggsängar.

   Totalt finns det nu cirka 600 kor på Carlsro gård. Arkivbild.
  Totalt finns det nu cirka 600 kor på Carlsro gård. Arkivbild. FOTO: Marcus Frennemark

  Totalt har gården nu cirka 600 mjölkande kor plus rekryteringsdjur.

  – Det handlade om att öka komforten. Nu har vi gjort nya liggsängar med större plats och bredare gödselgångar. Jag ser det som en investering i ökad djurvälfärd och bättre arbetsmiljö, säger Magnus Karlsson.

   Magnus Karlsson har i flera år funderat på att investera i att utöka besättningen. Arkivbild.
  Magnus Karlsson har i flera år funderat på att investera i att utöka besättningen. Arkivbild. FOTO: Marcus Frennemark

  Han har funderat på att utöka besättningen i flera år men nu kändes tiden mogen för att investera. Stallet kostar 9,1 miljoner kronor.

  – Enligt min åsikt förnyas det för lite koplatser i Sverige. Jag tror på framtiden och brinner för det jag håller på med. Därför har jag också satsat, säger Magnus Karlsson.

  Han känner samtidigt att han inte får något stöd från myndighetshåll för sin utbyggnad.

  – När du ansöker om miljökonsekvensbeskrivning blir du klassad som miljöfarlig verksamhet och det tycker jag är fel uttryckt när du producerar livsmedel. Vi behöver ju mer svenskproducerade livsmedel. Den stämpeln kan vara avgörande för om du ska vilja utöka verksamheten, säger Magnus Karlsson.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen