Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 14 July

  Italien upprepar hot mot Ceta-avtal

  Italien tänker absolut inte ratificera EU:s stora handelsavtal med Kanada (Ceta) upprepar nu biträdande premiärminister Luigi Di Maio.

  FOTO: Mostphotos

  – Snart kommer Ceta att läggas framför parlamentet och den här majoriteten kommer att avfärda det och inte ratificera det, säger Di Maio i ett tal till den italienska jordbruksorganisationen Coldiretti, enligt Reuters.

  Om Italien gör allvar av sitt hot att inte ratificera avtalet, så kommer det att falla, trots att det fungerat provisoriskt sedan i höstas.

  Italiens nya regering med ytterhögerpartiet Lega och Di Maios antietablissemangsparti Femstjärnerörelsen (M5S) befarar att italienska livsmedelsproducenter ska bli lidande av en ökad import från Kanada.

  Di Maio varslar även om hårda bud för den som försvarar avtalet.

  – Om så mycket som en enda italiensk tjänsteman . . . fortsätter att försvara avtal som Ceta så kommer de att flyttas, lovar Di Maio enligt Reuters.

  LÄS OCKSÅ: Massprotest efter väntan på bidrag

  Läs mer om

  Till toppen