Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 27 mars 2018

  Irländska mjölkbönder pressas av foderkris

  Det börjar bli kris med foder för de irländska mjölkproducenterna sedan den kalla och blöta vintern och våren halverat tillväxten av gräs på beten.

   Ensilaget är på väg att ta slut för många irländska bönder medan den kalla vintern stoppat upp tillväxten av gräs på betena.
  Ensilaget är på väg att ta slut för många irländska bönder medan den kalla vintern stoppat upp tillväxten av gräs på betena.

  Enligt Agriland.ie är hela Irland drabbat av dålig tillväxt på betena just nu. Kylan och snö har hållit tillbaka gräsväxten. Även stora regnmängder, där vissa delar av Irland fått 300 procent mer regn än normalt, har påverkat betena.

  – Många gårdar börjar få slut på ensilage nu eftersom djuren kom in på stall tidigt och ännu inte har kunnat släppas ut på gräs på många håll, säger Micheal O´Leary vid det irländska forskningscentret för lantbruk, Teagasc.

  De testarealer, som Teagasc har, visar att tillväxten på gräs fallit från vanligtvis 18-20 kilo per hektar per dag till 7-8 kilo per dag för motsvarande period.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen