Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 20 april 2019

  Inlägg uppmanar till demonstration: "Väldigt besviken"

  Ronneby

  På sociala medier uppmanas aktivister att demonstrera under morgondagens kosläpp. Lantbrukaren Per Brunberg tänker inte vika sig.

   I inlägget skriver avsändaren att de planerar att ha med skyltar med bilder som visar kornas verklighet under "resten av deras eländiga liv", rapporterar SVT Blekinge. Arkivbild.
  I inlägget skriver avsändaren att de planerar att ha med skyltar med bilder som visar kornas verklighet under "resten av deras eländiga liv", rapporterar SVT Blekinge. Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  Sedan tidigare råder oro bland många lantbrukare över att djurrättsaktivister ska störa när korna äntligen får springa ut på grönbete. Bland annat i Gästrikland har kosläpp ställts in på grund av hot från aktivister på sociala medier.

  Väcker oro

  Någon som inte velat ställa in, men vill ha hjälp av ordningsmakten, är Per Brunberg på Björketorps gård i Ronneby. Kosläppet ska hållas på söndag på Björketorps gård. Men nu har ett inlägg spridits på sociala medier där avsändaren uppmanar människor att komma dit och demonstrera, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

  Hotet har gjort att Per Brunberg känner en oro över hur besökare ska reagera om det blir orolig stämning.

  Kör på ändå

  Både Lantbrukarnas riksförbund och polis har blivit informerade efter att Per Brunberg såg inlägget. I inlägget skriver avsändaren att de planerar att ha med skyltar med bilder som visar kornas verklighet under ”resten av deras eländiga liv”.

  – Jag blir väldigt besviken över att läsa detta, säger Per Brunberg till SVT Nyheter Blekinge.

  Men kosläppet på Björktorps gård tänker inte låta sig stoppas.

  – Det är inte roligt men det finns inte så mycket att göra åt det, säger Per Brunberg i inslaget.

  Läs mer: Bönder vill ha polisnärvaro vid kosläppLäs mer: Hot mot bönder stoppade kosläpp

  Relaterade artiklar

  Till toppen