Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 16 oktober 2018

  Ingen gripen efter miljonstölden

  Natten till söndag stals fyrhjulingar från en firma utanför Umeå värda närmare 1,5 miljoner kronor. Polisen har utlyst rikslarm men på tisdagen var ännu inte någon gripen.

  – Vi har ingen misstänkt men vi har fått in en del tips som vi jobbar med, säger förundersökningsledare Nils Wårstedt.

   Bilden föreställer inte en av de stulna fyrhjulingarna.
  Bilden föreställer inte en av de stulna fyrhjulingarna. FOTO: Arkivbild Mostphotos

  Någon gång på natten mellan lördag och söndag förra veckan skedde ett inbrott på en firma utanför Umeå som säljer bland annat fyrhjulingar. Sammanlagt försvann 14 fordon värda över 100 000 kronor styck från företaget. Polisen har gjort en teknisk undersökning på platsen men man har ännu inte någon misstänkt, säger polisens förundersökningsledare Nils Wårstedt till ATL.

  – Vi har fått en del tips från allmänheten som vi följer upp. På grund av det väldigt höga varuvärdet betecknas händelsen som grov stöld, säger han.

  Nils Wårstedt på polisen är fåordig när det gäller detaljer kring tillvägagångssättet. Fyrhjulingarna, av märket Can-am, har sannolikt fraktats från platsen med hjälp av lastbil.

  Ber om hjälp från allmänheten

  Under söndagen utfärdade polisen ett rikslarm och samtliga fyrhjulingar är efterlysta, rapporterade Västerbottens-Kuriren då. Polisen uppmanar allmänheten att höra av sig ifall de har sett någonting. Fyrhjulingarna, eller ATV:erna som de också benämns, ska ha varit förpackade i stora gula lådor med tillverkarens namn skrivet i svart.

  – Det är ganska ovanligt med den här typen av stölder, i vart fall här uppe hos oss, säger Nils Wårstedt. Är det så att någon har uppgifter som kan hjälpa oss tar vi tacksamt emot dessa. Vi behöver allmänhetens hjälp.

  Relaterade artiklar

  Till toppen