Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 1 september 2020

  Ingen förlängd skyddsjakt på varg

  Länsstyrelsen i Jönköping har fattat beslut om att skyddsjakten efter en varg i del av Gislaved, Gnosjö och Vaggeryds kommuner inte kommer att förlängas efter den 31 augusti. Det skriver man i ett pressmeddelande.

   Sju attacker under en månad ledde till förlängd skyddsjakt på varg, men nu avslutas den (arkivbild).
  Sju attacker under en månad ledde till förlängd skyddsjakt på varg, men nu avslutas den (arkivbild). FOTO: Jan Fleischmann/TT

  Eftersom det inte skett några nya attacker efter den 22 augusti ser man inte att det finns skäl att förlänga jakten. Den har riktat sig mot en skadegörande individ och en förlängning sker då enbart om nya attacker förekommer eller om observationer av aktuell varg görs.

  Flera vargangrepp

  Det var i förra veckan skyddsjakten förlängdes efter en sjunde vargattack. Då utökades också området för skyddsjakt. Angreppen har skett under en månads tid och man tror att det rör sig om en och samma varg.

  Länsstyrelsen har beredskap att fatta nya beslut om skyddsjakt om ytterligare angrepp inträffar, skriver man i pressmeddelandet.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen