Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 19 augusti 2019

  Matjätte producerar helsvensk bacon

  Ica kommer från och med hösten 2019 att utöka sitt samarbete med Charkuterifabriken i Halmstad för att kunna sälja helsvenskt bacon, skriver företaget i ett pressmeddelande. Tidigare har produkten rökts och packats i Nederländerna.

  FOTO: Mostphotos

  Charkuterifabriken kommer att producera runt 80 ton bacon i veckan för butikskedjan. Enligt Ica Sveriges sortiment- och inköpsdirektör Andreas Sbrodiglia är ett skäl till samarbetet att konsumenter efterfrågar helsvenska produkter.

  ”Att flytta hem bacontillverkningen till Sverige ger även klimatfördelar. Minskat C02-utsläpp genom kortare transporter och genom att förpackningsmaterialet byts ut till en sockerrörsbaserad plast vilket ger en besparing av plast på 21 ton per år”, säger han i ett pressmeddelande.

  Företagen har enligt pressmeddelande enats om ett samarbete som sträcker sig över flera år. För att möjliggöra produktionen bygger Charkuterifabriken ut sina lokaler med 1 700 kvadratmeter.

  Relaterade artiklar

  Till toppen