Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 31 oktober

  Här går barnen vilse i en coronalabyrint

  De senaste åren har familjen Eickhof i tyska Soest haft som tradition att skapa en labyrint på sitt tre hektar stora majsfält. I år bildar gångarna i majsen mönstret av ett coronavirus.

   Drönarbild från den 27 oktober då majset där labyrinten varit började skördas.
  Drönarbild från den 27 oktober då majset där labyrinten varit började skördas. FOTO: FRIEDEMANN VOGEL/EPA/TT

  I vanliga fall så här års brukar det strömma till betalande besökare till labyrinten i tyska Soest, fem mil öster om Dortmund. Hur det har varit med den saken denna höst låter vi vara osagt – det coronavirus som är avbildat på majsfältet har lett till strikta restriktioner i Tyskland.

  Annars brukar inte minst den äldre generationen ta med sig barnbarnen in på stigarna längs de två meter höga solrosorna, enligt en artikel i lokaltidningen Soester Anzeiger från i fjol. Enligt Beata Eickhof, som driver gården med dess grönsaks- och fruktodlingar, brukar barnbarnen vara de som hittar bäst.

  – De tänker inte efter, utan sätter bara fart, förklarar Beata Eickhof den yngre generationens framgångsrecept för tidningen.

   Så här såg majslabyrinten ut den 8 augusti i år.
  Så här såg majslabyrinten ut den 8 augusti i år. FOTO: INA FASSBENDER/AFP/TT

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen