Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 12 maj 2019

  Hushållningssällskapen går ihop

  Hushållningssällskapen Skaraborg, Västra och Värmland går ihop och byter nu namn till Hushållssällskapen Västra.

   Den 11 juni så upplöses Hushållningssällskapen och går samman.
  Den 11 juni så upplöses Hushållningssällskapen och går samman. FOTO: Hushållningssällskapen Västra

  De tre hushållningssällskapen har samarbetat sedan 2015 och i maj i fjol tog Skaraborg över Värmlands verksamhet. Nu har de tre sällskapens stämmor sagt ja till ett samgående.

  Den 11 juni kommer sällskapen att officiellt bli Hushållningssällskapet Västra och då upplöses också de tidigare Hushållssällskapen. Huvudsätet blir i Skara men de andra verksamhetsorternas säten kommer finnas kvar i Karlstad och Vänersborg.

  Omsätter 70 miljoner

  I och med samgåendet blir Hushållningssällskapet Väst ett av de större hushållningssällskapen i Sverige och kommer att omsätta drygt 70 miljoner kronor.

  ”Vår paroll i detta är att ‘skapa de bästa förutsättningarna för framtiden’ och det känner vi att vi kan uppfylla nu. Vårt mål är nöjda kunder och nöjda medarbetare och det är nycklarna för bra resultat”, säger Christer Eliasson, sittande ordförande Hushållningssällskapet Skaraborg i ett pressmeddelande.

  Följer andra sällskap

  Det är inte bara dessa tre Hushållningssällskap som slagit ihop sig. 2014 bildades Hushållningssällskapet Skåne efter att två olika sällskap slagit ihop sig. Detta låg som grund för Väst som tittade mycket på Skåne innan beslutet togs att slå ihop sig.

  – Det är en spännande framtid som väntar oss och det känns väldigt bra att vi nu kan möta den rätt rustade, säger Monica Andersson Skall, VD i Hushållningssällskapet Skaraborg och Väst i ett uttalande.

  Relaterade artiklar

  Till toppen