Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Skog 21 mars 2017

  Holmen köper Rörviks sista sågverk

  Avtal träffades i dag mellan Holmen och Rörvik Timber. Sågverksförvärvet är en del i Holmens strategi att ta till vara större del av råvaran.

  FOTO: Ann Lind n

  ATL har tidigare rapporterat om minskad verksamhet och nedläggning vid flera av Rörvik Timbers sågverk. Det här är det sista av Rörviks sågverk som nu säljs.

  Nu går alltså Holmen in och köper sågverket i Linghem. Köpeskillingen uppgår till 48 miljoner kronor, skriver Holmen AB i ett pressmeddelande.

  – Vi planerar inga förändringar i dagsläget, utan kommer att köra på med verksamheten som den drivs i dag, säger Johan Padel, affärsområdeschef Trävaror hos Holmen.

   Johan Padel, affärsområdeschef Trävaror hos Holmen.
  Johan Padel, affärsområdeschef Trävaror hos Holmen. FOTO: Cecilia Möller

  ”Förvärvet av Linghems sågverk är ett led i vår strategi att ta till vara en större del av råvaran i området kring våra sågverk. Det gör oss till en ännu bättre partner till skogsägarna” skriver man.

  Linghems sågverk är modernt med ny såglinje och kapacitet att producera 75 000 kubikmeter per år. Det fungerar råvarumässigt kompletterande till det sågverk som Holmenkoncernen redan har i Braviken, 4 mil från Linghem.

  Till sågverket hör även ett hyvleri som följer med i köpet. Övertagandet planeras till den 28 april och man planerar att fortsätta verksamheten obrutet.

  – Vi tar över all personal som i dag arbetar på sågverket och de övergår helt enkelt till att arbeta för Holmen, säger Johan Padel.

  Sågverket har 28 anställda.

  Relaterade artiklar

  Till toppen