Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 1 oktober 2019

  Holländska bönder i massdemonstration

  Tusentals holländska bönder startade ett trafikkaos under tisdagsmorgonen när långsamgående traktorer rörde sig mot Haag för en protest. Bönderna kräver respekt för sitt yrke efter att det liberala regeringspartiet D66 föreslagit att Nederländerna borde halvera antalet lantbruksdjur för att komma till rätta med kväveläckaget från sektorn.

   Enligt uppgifter i nederländsk media var tisdagsmorgonens trafikkaos med över 100 mil av köbildning det värsta i landets historia.
  Enligt uppgifter i nederländsk media var tisdagsmorgonens trafikkaos med över 100 mil av köbildning det värsta i landets historia. FOTO: Pro Shots Photo Agency/SipaUSA/TT

  Målet för bondekaravanen är Malieveld, en gräsyta i centrala Haag, som ofta är platsen för stora demonstrationer i landet. Alla tillresta bönder får dock inte plats där – tillstånd har endast givets för 75 traktorer, och många har i stället tagit sig till den kända stranden Scheveningen och till fotbollsklubben ADO den Haags arena. Enligt tidningen De Telegraaf har ett flertal politiker slutit upp för att tala med tillresta bönder på Malieveld.

  FOTO: Pro Shots Photo Agency/SipaUSA/TT

  På plats i Haag är även Annika Bergman, vice ordförande i Gröna arbetsgivare.

  – Vi har sett en del traktorer som spärrar av vägarna. Det är trafikkaos med långa köer även ute på motorvägen. Men vi vågar inte gå närmare då vi ska resa hem i kväll och inte vill bli fast här, säger hon till ATL.

   Annika Bergman, vice ordförande i Gröna arbetsgivare.
  Annika Bergman, vice ordförande i Gröna arbetsgivare. FOTO: Eva-Lena Johnsson
  FOTO: Pro Shots Photo Agency/SipaUSA/TT

  Relaterade artiklar

  Till toppen