Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 9 maj

  Holländare och jämte får makt i Norrmejerier

  Eva Vidholm, tidigare kretsordförande i Norrmejeriers sydligaste län och John Baars, holländsk agroekonom som flyttat till Flarken i Västerbotten är nya i Norrmejeriers styrelse.

   John Baars, holländsk agroekonom som flyttat till Västerbotten och Eva Vidholm från Högåsen i Jämtland är nya i Norrmejeriers styrelse.
  John Baars, holländsk agroekonom som flyttat till Västerbotten och Eva Vidholm från Högåsen i Jämtland är nya i Norrmejeriers styrelse. FOTO: Jan Lindmark/Norrmejerier

  ”Med min bakgrund som agroekonom, mitt internationella perspektiv och som ‘importerad’ mjölkbonde till Norrland hoppas jag kunna bidra till styrelsens arbete, rätt strategier och en hållbar framtid för Norrmejerier”, säger John Baars i ett pressmeddelande.

  Han flyttade till Flarken utanför Robertfors med sin familj för tre år sedan för att satsa på mjölkproduktion. Vid sidan av mjölkproduktionen och styrelsearbetet hoppas han också motivera ungdomar att bli mjölkbönder.

  ”Inspirerande”

  ”Det känns riktigt inspirerande få internationella erfarenheter i styrelsen. Nederländerna är ett framgångsrikt jordbruksland med företagsamma lantbrukare. Det värmer att John ser möjligheter och framtiden i Norrmejerier”, säger Norrmejeriers ordförande Ulla Bergström i pressmeddelandet.

   Ulla Bergström, ordförande Norrmejerier.
  Ulla Bergström, ordförande Norrmejerier. FOTO: Jan Lindmark/Norrmejerier

  Nygammal jämte

  Från Högåsen i Jämtland rekryteras också Eva Vidholm, som tidigare har varit ordförande för Norrmejeriers Jämtlandskrets.

  ”Jag ser det som en spännande utmaning att få jobba för Norrmejerier framåt”, säger Eva Vidholm.

  ”Jag hoppas att den erfarenhet jag har av att utveckla och driva företag, att jag kommer från Jämtland och är ekobonde kan tillföra värde till styrelsen och Norrmejerier”, säger Eva Vidholm.

   Vid sidan av Ulla Bergström omvaldes Göran Olofsson i styrelsen under Norrmejeriers föreningsstämma i Umeå.
  Vid sidan av Ulla Bergström omvaldes Göran Olofsson i styrelsen under Norrmejeriers föreningsstämma i Umeå. FOTO: Jan Lindmark/Norrmejerier

  Vid sidan av Ulla Bergström omvaldes Göran Olofsson i styrelsen under Norrmejeriers föreningsstämma i Umeå. Övriga styrelseledamöter är vice ordförande Kjell Forsén, Bredbyn och Helena Ågren, Vännäs. Dan Burman och Peder Nilsson är ordinarie arbetstagarrepresentanter. Avgående styrelseledamöter är Magnus Sandin, Älvsbyn och Robert Lundgren, Lillpite.

  LÄS MER: ATL:s intervju med Norrmejeriers VD om resultatet för 2018

  Relaterade artiklar

  Till toppen