Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 10 juli 2017

  Höga bud på gammal flakmoppe

  En auktion på en veteranmoped med flak från slutet av 50-talet, röner stort intresse och höga bud.

   Så här ser den ut, Crescent Saxoped Transporter 1197. Moppen från slutet av femtiotalet, vars bud i dag, i antal kronor, ligger på ungefär 12 gånger det riktpris som den en gång såldes för ny.
  Så här ser den ut, Crescent Saxoped Transporter 1197. Moppen från slutet av femtiotalet, vars bud i dag, i antal kronor, ligger på ungefär 12 gånger det riktpris som den en gång såldes för ny. FOTO: Herrljunga auktionsverk

  Det är en Crescent Saxoped Transport, och med sex dagar kvar tills klubban faller, är priset redan uppe i 12 500 kronor.

  – Det stiger nog en bit till, säger Bo Ellergren på Hjorteds Mopedmuseum.

  Att intresset är så stort tror han är på grund av att det är just en flakmoppe.

  – Intresset och priserna gick upp när många ville ha en flakmoppe att köra till exempel på skärgårdsöarna. Sedan tog fyrhjulingen över ett tag, men nu är de eftertraktade igen och priserna stiger, säger han.

  Han ser också ett ökat intresse för veteranmopeder bland yngre. Bland annat fick han agera porträttpersonlighet åt filmande studenter.

  – Jag körde utmed stranden med ett leende i ofodrade kraghandskar när det var sju grader. Det var inte helt enkelt att hålla den nöjda minen uppe, säger han.

  Den utauktionerade flakmopeden som drivs av en 2 – växlad sachsmotor, säljs i befintligt skick och helt utan funktionsgaranti, men det verkar inte avskräcka köparna. Mopeden uppges av auktionsfirman ha fungerat vid katalogiseringstillfället och då ha startat ”vid första trampet”.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen