Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 8 maj

  HK Scan tror på ökad köttkonsumtion

  HK Scan redovisar en lägre omsättning för första kvartalet 2019. Samtidigt minskade förlusterna och marginalen förbättrades.

   Skyltar utanför HK Scans entré i Skara.
  Skyltar utanför HK Scans entré i Skara. FOTO: Göran Berglund

  Den finansiella kostymen krympte för HK Scan under perioden januari-mars jämfört med motsvarande period i fjol. Omsättningen uppgick till 402 miljoner euro (411). Rörelseresultatet, EBIT, landade på minus 15 miljoner euro (-18), och rörelsemarginalen på minus 3,6 (-4,4), enligt HK Scans kvartalsrapport som publicerades på onsdagen.

  Plus för fjäderfä

  Fjäderfäverksamheten går nu på plus och marknadsområdet har bidragit till förbättringen av koncernens rörelseresultat, enligt rapporten.

  HK Scan spår också att den globala köttkonsumtionen kommer att öka under de kommande åren. På koncernens hemmamarknader räknar man samtidigt med att efterfrågan på kyckling och färdiga måltidsprodukter kommer att öka. I övriga marknadssegment räknar koncernen med att efterfrågan är stabil.

  Vd är inte nöjd

  Bolaget vd Tero Hemmilä ”är inte nöjd ” med resultaten i dagens rapport.

  ”Det är en klar förbättring jämfört med i fjol, men vi har identifierat orsakerna till den svaga finansiella utvecklingen och kommer att arbeta med beslutsamhet för att vända det finansiella resultatet”, skriver Tero Hemmilä i rapporten.

  Relaterade artiklar

  Till toppen