Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 30 januari

  HK Scan slopar svart plast

  HK Scan slutar använda svartfärgad plast i förpackningsmaterial. Svart plast kan nämligen inte återvinnas – utan bränns upp.

   HK Scan säger sig vilja ta ett större miljöansvar och slutar med svartfärgade plastförpackningar som inte kan återvinnas. Obs: Bilden har inget med HK Scan att göra.
  HK Scan säger sig vilja ta ett större miljöansvar och slutar med svartfärgade plastförpackningar som inte kan återvinnas. Obs: Bilden har inget med HK Scan att göra. FOTO: Mostphotos

  Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

  Dagens system för plastsortering kan inte avläsa svarta kolpigment och skickar det till avdelningen för brännbart – i stället för till återvinningen.

  HK Scan har därför sluta att använda svart plast i sina förpackningsmaterial i Sverige och Finland. Syftet är att minska miljöpåverkan, enligt bolaget.

  – Livsmedelsindustrin kan bli mer progressiv och sträva efter ansvarigt materialanvändande i hela värdekedjan, säger VD:n Hyléen Toresson, i pressmeddelandet.

  Relaterade artiklar

  Till toppen