Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 18 november 2019

  HK Scan satsar på vegetariskt

  Köttjätten HK Scan har skrivit under ett avtal om att utveckla och sälja växtbaserade proteinprodukter i samarbete med den finländska snabbmatskedjan Hesburger. Ändrade köpmönster hos konsumenterna och en vilja att komma in på en växande marknad anges ligga bakom beslutet.

   HK Scan vill komma in på den snabbt växande marknaden av växtbaserade proteinprodukter.
  HK Scan vill komma in på den snabbt växande marknaden av växtbaserade proteinprodukter. FOTO: Mostphotos

  Enligt avtalet ska HK Scan lansera de nya köttsubstituten under det första halvåret 2020. Produkterna utvecklas av Hes-Pro, ett dotterbolag till Hesburger, och de kommer till en början också att producera produkterna på sin anläggning i Sankt Karins i närheten av Åbo.

  ”Ansvarsfullt producerat kött och köttprodukter kommer att fortsätta vara kärnan i vad HK Scan ägnar sig åt, men för att etablera en bredare grund för vår framtida tillväxt vill vi vara en del av nya konsumenttrender”, säger HK Scans vd Tero Hemmilä i ett pressmeddelande.

  Läs också: Svenskodlat en bristvara i vegoburgarenLäs också: Allt fler svenskar väljer vegetariskt

  De nya vegetariska produkterna kommer till en början att säljas i Finland, men tanken är att de så småningom även ska finnas i Sverige.

  Relaterade artiklar

  Till toppen