Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 8 maj

  HK Scan planerar nyemission på 60 miljoner euro

  HK Scan planerar att genomföra en nyemission på 60 miljoner euro för att stärka bolagets finanser. Det framgår av ett börsmeddelande på onsdagsmorgonen.

   HK Scan:s VD Tero Hemmilä.
  HK Scan:s VD Tero Hemmilä. FOTO: HK Scan

  HK Scan har länge brottats med dålig lönsamhet och planerar nu en nyemission för att ta in friskt kapital som kan stärka den finansiella ställningen. Målet för nyemissionen är att ta in 60 miljoner euro, motsvarande 644 miljoner kronor. Emissionen riktar sig både till privatpersoner och aktörer på den finansiella marknaden. I händelse av överteckning vill bolaget ha rätt att utöka emissionen med som mest 12 miljoner euro.

  HK Scan har utlyst en extra bolagsstämma 29 maj för att fatta beslut om emissionen.

  Accepterar bolagsstämman emissionen kommer prospektet att gå ut 31 maj.

  ”Den planerade åtgärden skulle stärka bolagets finansiella ställning signifikant. Vi är mitt i en pågående omställningsprocess och fokuserar på att förbättra bolagets kassaflöde och lönsamhet. Vi tittar också aktivt på bolagets verksamhetsportfölj och strategi för att åter bli ett lönsamt bolag”, säger VD Tero Hemmilä, enligt börsmeddelandet.

  Relaterade artiklar

  Till toppen