Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 22 januari

  HK Scan miljoninvesterar i kycklingslakteri

  HK Scan investerar 6 miljoner euro, motsvarande drygt 63 miljoner kronor, i en ny slaktprocess i kycklingverksamheten Rauma Poultry.

   Ledningen på HK Scan spår en hög efterfrågan på fjäderfäprodukter i framför allt Finland. Arkivbild.
  Ledningen på HK Scan spår en hög efterfrågan på fjäderfäprodukter i framför allt Finland. Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  Koncernen räknar med att investeringen ska förbättra avkastning, produktivitet och driftsäkerhet i anläggningen. Syftet är att säkerställa kapaciteten för att möta den ökade efterfrågan på fjäderfäprodukter i Finland som ledningen ser komma.

  ”Vi uppgraderar hela produktionsprocessen eftersom slaktlinjen som infördes 2017 inte uppfyller den standard som krävs. Investeringen kommer att öka kapaciteten i slaktprocessen med 20 procent och avkastningen med 10 procent. Den minskar också förbrukningen av vatten och fjärrvärme”, säger VD Tero Hemmilä i ett pressmeddelande.

  Den starka resultatförbättringen för HK Scans fjäderfäverksamhet i Finland har varit en av nyckelfaktorerna bakom koncernens förbättrade resultat 2019.

  Relaterade artiklar

  Till toppen