Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 6 februari

  HK Scan planerar uppsägningar bland tjänstemän

  För att stärka den ekonomiska utvecklingen i HK Scan lanseras ett program som ska leda till personalminskningar bland 1 200 ledande tjänsteman på bolagets samtliga marknader.

   HK Scan vill säga upp 220 tjänstemän. Det handlar om en översyn med spetsen riktad mot 1 200 tjänstemän i ledande befattningar på HK Scan i Finland, Sverige, Danmark, Baltikum och Polen.
  HK Scan vill säga upp 220 tjänstemän. Det handlar om en översyn med spetsen riktad mot 1 200 tjänstemän i ledande befattningar på HK Scan i Finland, Sverige, Danmark, Baltikum och Polen. FOTO: Mostphotos/arkiv

  HK Scan har under en längre tid brottats med svaga siffror och höga förluster. I den bokslutsrapport som presenterades på onsdagsmorgonen stod det klart att omsättningen för helåret sjönk medan förlusten ökade.

  För att öka kostnadseffektiviteten och stärka konkurrenskraften på alla marknader lanseras nu ett program som ska ge årliga besparingar på 10 miljoner euro från fjärde kvartalet 2019 och framåt. Programmet ligger inom ramen för besparingen på 40 miljoner euro som aviserades i juli.

  Slakteripersonal berörs inte

  Det handlar om en översyn med spetsen riktad mot 1 200 tjänstemän i ledande befattningar på HK Scan i Finland, Sverige, Danmark, Baltikum och Polen. Slakteripersonal liksom personalen vid fjäderfäanläggningen i Rauma är undantagna från programmet.

  HK Scan förväntar sig att personalstyrkan minskas med 220 tjänstemän efter att de fackliga förhandlingarna är avslutade.

  Beslut under första halvan av 2019

  Målet är att beslutet om personalminskningarna ska kunna fattas under första halvåret 2019, skriver bolaget i ett börsmeddelande.

  – För att stärka konkurrenskraften måste vi förbättra kostnadseffektiviteten. Genom de planerade förändringarna strävar vi efter att bygga en mer stabil grund för framtiden och för utvecklingen i bolaget, säger Tero Hemmilä, VD i HK Scan.

  Relaterade artiklar

  Till toppen