Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 18 juni

  HK Scan i nytt samarbete med Delsbo slakteri

  Slakterijätten HK Scan och Delsbo Slakteri slår sina påsar ihop - bara en knapp vecka efter att Siljans charks nya ägare stängt dörren och inlett samarbete med KLS Ugglarps.

   Scan ingår samarbete med Delsbo slakteri.
  Scan ingår samarbete med Delsbo slakteri. FOTO: TT

  Redan efter midsommar kan Delsbo slakteri börja ta emot djur från HK Scans leverantörer.

  – Som inköpsdirektör är det såklart skönt att vi har tryggat en slaktplats lokalt för våra leverantörer i Dalarna, Hälsingland och Gästrikland, säger Magnus Lindholm, inköpsdirektör vid HK Scan till ATL.

  Det är bara en dryg vecka sedan Siljans Charks nya ägare valde att bryta samarbetet med KH Scan för att i stället teckna avtal med konkurrenten KLS Ugglarps. Då hade HK Scan och Siljans Chark samarbetat i många år.

  – Vi nådde tyvärr ingen överrenskommelse med de nya ägarna, säger Magnus Lindholm.

  Förändringen tvingade HK Scan att snabbt försöka säkra slakten för sina leverantörer på annat sätt.

  – Vi har hela tiden varit tydliga och raka i kommunikationen till våra lantbrukare om vad vi gör för att lösa det här. För oss är det otroligt viktigt med den lokala närvaron och Delsbo är ett ledande slakteri på nöt och lamm. Det är en professionell partner.

  Hundratals djurägare påverkas

  Totalt rör det sig om flera hundra djurhållare som påverkas av förändringen. På onsdagen fick de besked via sms om att ett nytt samarbete är säkrat och att deras djur alltså ska slaktas på Delsbo Slakteri istället.

  HK Scan väljer också att öka andelen djur som slaktas vid Jämtlandsgården, när Siljans charks slakteri Ickholmen utanför Rättvik inte längre tar emot.

  Delsbo Slakteri ser flera fördelar med att jobba med HK Scan.

  ”För oss innebär det en ökad slakt, bättre beläggning och att vi stärker vår position som det ledande slakteriet i regionen. Samarbetet är viktigt för utvecklingen av vår verksamhet och det stärker även lokalt näringsliv och arbetsmarknad”, säger Tomas Gill, operativ chef på Delsbo Slakteri, i ett pressmeddelande.

  Inom kort ska också HK Scans leverantörer kunna slakta lamm på Delsbo Slakteri.

  Relaterade artiklar

  Till toppen