Gå till innehåll
  • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
    Lantbruk 2 mars

    Grädde blir Hädde

    Startupbolaget Havredals har satsat på helsvensk havredryck med få tillsatser. Nu lanseras ”Hädde” - ett havrebaserat alternativ till matlagningsgrädde.

     Havredals lanserar en havrebaserad ”grädde” – Hädde.
    Havredals lanserar en havrebaserad ”grädde” – Hädde. FOTO: Havredals

    Fettet till den havrebaserade matlagningsgrädden kommer från svensk rapsolja.

    ”Vi vill visa att det går att göra bra och goda växtbaserade produkter utan en rad emulgeringsmedel och stabiliseringsmedel”, säger företagets grundare Per-Johan Thörn i ett pressmeddelande.

    Samtidigt har produkterna nu tagits in på ICAs centrallager och finns även i alla Citygross-butiker (Bergendahls), uppger bolaget.

    ”Vi ser ett stort värde i att kunna erbjuda kunderna fler svenska alternativ bland de växtbaserade mejerialternativen”, säger Michael Åström försäljningschef kolonial på Ica Kvantum BEA.

    LÄS OCKSÅ: Havredals utmanar både Oatly och Arla

    Relaterade artiklar

    Kommentarer

    Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

    Till toppen