Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 29 juli 2017

  Ekipage föll i vattnet - hästen dog

  UPPDATERAD.

  En vagnfärd med häst slutade vid lunchtid i vattnet. Alla drogs upp ur vattnet, men trots omfattande räddningsinsats för hästen gick dess liv inte att rädda.

   Arkivbild.
  Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  – De kämpade på med hjärt- och lungräddning men vid klockan 13 konstaterades att hästens liv inte gick att rädda, säger Mattias Häglund, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar till TT.

  Vid tolvtiden på lördagen larmades räddningstjänsten till en olycka vid Djurgårdsbrunn i Stockholm, där en häst kört ned i vattnet med vagn och fyra passagerare.

  – Det verkar så illa. Vi har massa enheter på väg. Vi har fått larm om att häst och vagn har kört ner i vattnet vid Djurgårdsbrunnskanalen. Det ska vara fyra personer i vattnet. Inringaren har sagt att alla personer har huvudet över vattnet, säger Magnus Bengtsson, vid Storstockholms brandförsvar till Expressen.

  Personerna i vagnen klarade sig bra och är uppe ur vattnet, men att få upp hästen som är fastspänd i vagnen var en hårdare nöt att knäcka.

  – Ingen person ska ha varit fastklämd under vagnen. Fyra personer har varit i vattnet, vi har hjälpt dem upp. Just nu pågår insatsen mot hästen, för att rädda den, säger Mathias Häglund, vid Storstockholms brandförsvar till Expressen.

  Man kallade på veterinär och en enhet specialiserad på djurräddning som med hjälp av sjöräddningen kunde få upp hästen ur vattnet.

  Hästen rapporteras vara svårt skadad och hjälp har tillkallats. Det är ännu oklart hur ekipaget hamnade i vattnet.

  Relaterade artiklar

  Till toppen