Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 8 juli

  Missa inte ATL:s bloggare!

  Rätt tid för gödning och slåtter, trilskande maskiner, nya kalvar och kampen mot granbarkborrar. Följ med ATL:s bloggare i deras vardag – länkar till samtliga hittar du här nedanför.

   Mattias Larsson på Abbotnäs säteri.
  Mattias Larsson på Abbotnäs säteri. FOTO: Daniel Kozica

  Abbotnäs säteri

  Här bloggar Mattias Larsson, spannmålsodlare i Sörmland med stort intresse för ny teknik, om allt från silobygge och odlingsstrategier till vildsvinsjakt. Bland mycket annat.

  Hitta bloggen: Abbotnäs säteri följer du här.

   Per Jonasson driver bloggen Det gröna guldet.
  Per Jonasson driver bloggen Det gröna guldet. FOTO: Dan Lindberg

  Det gröna guldet

  En blogg som drivs av skogsägaren Per Jonasson, som också gör podcasten Skogspodden ihop med sin far. Per Jonasson brukar två skogsfastigheter och delar i bloggen med sig av tips och funderingar kring sådd, plantering och skadegörare – med mera.

  Hitta bloggen: Det gröna guldet följer du här.

   Elin Bergström på Nysäter lantbruk.
  Elin Bergström på Nysäter lantbruk. FOTO: Magnus Jakobsson

  Nysäter lantbruk

  Elin Bergström är den av ATL:s bloggare som varit i gång längst. På gården i trakterna av Sundsvall föder hon och maken upp mjölkrastjurar samt driver entreprenadverksamhet. I bloggen blandas bedårande kalvar med foder- och bevattningstankar samt en och annan fastkörning. För att bara nämna något.

  Hitta bloggen: Nysäter lantbruk hittar du här.

   Per Hultengård driver Utbobloggen.
  Per Hultengård driver Utbobloggen. FOTO: Lasse Hejdenberg

  Utbobloggen

  En fjärdedel av all skog som ägs av fysiska personer i Sverige i dag ägs av utbor, alltså personer som inte bor på sin skogsfastighet. En av dessa är ATL:s bloggare Per Hultengård, som äger en skogsfastighet i Östergötland och en i Närke. Målet med bloggen är, bland annat, att bidra med perspektiv på såväl skogsägande som livet både på landet och i staden.

  Hitta bloggen: Utbobloggen hittar du här.

  Relaterade artiklar

  Till toppen