Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 6 januari

  Här är mest lästa teknikartiklarna

  Artikeln om att Husqvarna lägger ner varumärket Jonsered blev den mest lästa teknikartikeln 2020. Men på topplistan hittar vi också några gamla godingar från tidigare år.

  God tvåa på listan är artikeln om Traktortoppen som har uppdaterats flera gånger under året. Därefter följer JCB:s militära grävlastare som går i 90 knyck.

   JCB:s nya militära grävlastare går att få upp i 90 knyck.
  JCB:s nya militära grävlastare går att få upp i 90 knyck. FOTO: JCB

  En intressant detalj är att flera av ATL:s tunga och mest genomarbetade teknikartiklar har letat sig upp på tio i topp-listan. Dit hör bland annat artikeln om den orkeslösa Valtran och vår djupintervju med Mattias Larsson om hur lantbruket på Abbotnäs säteri lyckades spara stora pengar på sina traktorinvesteringar.

  Välläst blev också artikeln om nya 8S från Massey Ferguson. Flera av dessa är dessutom premiumartiklar, vilket innebär att de har blivit vällästa av ATL:s huvudmålgrupp som är jord- och skogsbrukare samt yrkesverksamma inom entreprenadsektorn.

   Under året har Bengt Olofsson lagt vantarna på en unik stordragare för sin tid, nämligen en Massey Ferguson 1250 från 1980.
  Under året har Bengt Olofsson lagt vantarna på en unik stordragare för sin tid, nämligen en Massey Ferguson 1250 från 1980. FOTO: KLARAVIK

  Flera av våra veteraner har också gått hem bland läsarna, som artikeln om Bengt Olofssons unika stordragare för sin tid – en Massey Ferguson 1250 från 1980. Välläst blev också artikeln om en auktionssåld Munktell från 1929.

  Längre ner på listan hittar vi också två gamla godingar. Det handlar dels om Hjalmar Anderssons A-traktorbesiktning och vad man ska tänka på innan man tar A-traktorn till bilprovningen. Knepen som räddar dig från kolasmet i tanken vid användning av RME är även i år en av tidningens mest lästa, och återfinns i år på plats nummer 21.

  Mest lästa teknikartiklarna 2020

  Snart säljs sista Jonseredssågen

  Så går det i Traktortoppen

  JCB:s militära grävlastare går i 90 knyck

  Munktell från 1929 dyrast på traktorauktionen

  Han fick rätt i kampen om orkeslös Valtratraktor

  Stordragaren från ungdomen är nu i Bengts ägo

  Dyrare traktor gav dieselbesparing på 360 000 kronor

  Journalisten Robert Aschberg om sin maskinsamling

  Här är nya 8S från Massey Ferguson

  Pannkraven skjuts upp

  Hjalmar Andersson klarade A-traktorbesiktningen

  Tänk på detta innan du tar A-traktorn till bilprovningen

  Knepen som räddar från ”kolasmet” i tanken

  ATL TV på besök hos Robert Aschberg – här är hans maskinpark

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen