Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 13 juli 2018

  Hälsning till Trump på brittisk åker

  När USA:s president i dag reser från London för att besöka premiärminister Teresa Mays lantegendom riskerar han att bli förolämpad om han tittar ned på marken längs flygrutten dit. Där finns nämligen en sädesfältcirkel med ett tydligt budskap till honom.

   Utöver en jätteballong och åkerfältet har även britterna gjort så att rockgruppen Green Day:s låt "American Idiot" dykt upp på topplistorna inför president Trumps besök.
  Utöver en jätteballong och åkerfältet har även britterna gjort så att rockgruppen Green Day:s låt "American Idiot" dykt upp på topplistorna inför president Trumps besök.

  Så kallade crop circles, eller sädesfältcirklar, började dyka upp i England på 1970-talet, varifrån de snabbt spreds sig till bland annat Sverige. Ibland har det spekulerats i om dessa cirklar uppkommit naturligt eller genom icke-mänskliga kontakter. Oftast har det dock visat sig att sädesfältcirklarna tillverkats av människor.

  Så är definitivt fallet på en åker i utanför Aylesbury, nordväst om London. Där har en gruppen Circlemakers skrivit budskapet блядь Trump, där det första ordet är ryska och ordagrant är ett nedsättande ord för prostituerad kvinna – men i denna kontext är ett svärord som antyder att den amerikanske presidenten bör dra dit pepparn växer.

  – Jag blev tillfrågad av en konstnär som vill vara anonym om att upplåta mitt sädesfält. Det skedde en pengatransaktion, jag vill inte säga hur mycket, men det var ersättning för förstörd säd, säger bonden på vars mark aktionen utfördes till The Bucks Herald.

  Så här ser sädesfältet ut från luften:

  LÄS OCKSÅ: Här söker Trump stöd hos böndernaLÄS OCKSÅ: Trump kan bli en mardröm för USA:s bönderLÄS OCKSÅ: Söker EU-bidrag för mystiska sädesfält

  Relaterade artiklar

  Till toppen