Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 17 september 2018

  Hälsingestintan genomför nyemission

  Tar in maximalt 17,5 miljoner kronor för en planerad utökning av sortimentet med nya köttslag.

   Hälsingestintans mobila slakteri på öländska Torngård. Arkivbild.
  Hälsingestintans mobila slakteri på öländska Torngård. Arkivbild. FOTO: Kristina Wirén

  Hälsingestintan AB genomförde så sent som i våras en nyemission där de befintliga ägarna sköt till 15 miljoner kronor för att klara en akut likviditetskris. Fram till den 1 oktober kan nu den som vill teckna sig för att köpa aktier i bolaget för 8,47 kronor per aktie. Minsta teckningspost är 1000 aktier.

  Vid en extra bolagsstämma den 6 augusti 2018 beslutades att Hälsingestintan AB ska vara publikt aktiebolag. Nu genomförs emissionen utan företräde för befintliga aktieägare, för att möjliggöra satsningar på frilandsgrisar, hängmörat premiumnötkött och längre fram även beteslamm, vilket framgår av bolagets investeringsmemorandum. Dessutom vill Hälsingestintan genomföra en ökad satsning på sälj- och marknadsföringsinsatser.

  – Nu är det dags att växa och göra Hälsingestintan till en betydande aktör på den svenska köttmarknaden. Vi erbjuder här en långsiktig investering som, även om den inte är riskfri, kan bli startskottet för en ny spännande resa, säger bolagets styrelseordförande och största ägare Olof Stenhammar.

  Totalt antal aktier i Hälsingestintan AB innan nyemissionen är 5 905 500 stycken, varav 100 000 A-aktier och 5 805 500 B-aktier. Vid ett värde av 8:47 kronor per aktie ger detta en värdering av cirka 50 miljoner kronor före emission, och efter fulltecknad emission cirka 67,5 miljoner kronor.

  LÄS OCKSÅ: Stenhammar om Hälsingestintans ekonomi: ”Läget var allvarligt”LÄS OCKSÅ: Ny vd för Hälsingestintan

  Relaterade artiklar

  Till toppen