Gå till innehåll
  • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
    Lantbruk 4 april

    Halloumi får ursprungsskydd

    Producenter på Cypern, grekcypriotiska som turkcypriotiska, får ensamrätt på namnet halloumi.

     Halloumi, och den turkiska versionen hellim, är nu förbehållet producenter på Cypern enligt EU:s system för skyddade beteckningar.
    Halloumi, och den turkiska versionen hellim, är nu förbehållet producenter på Cypern enligt EU:s system för skyddade beteckningar. FOTO: AFP/TT

    EU:s medlemsländer fattade beslut om skyddad ursprungsbeteckning för halloumi i veckan. Delningen av Cypern har länge stått i vägen för ett ursprungsskydd men nu har en överenskommelse nåtts som omfattar hela ön, meddelade landets president Nicos Anastasiades via Twitter i måndags.

    Namnet är redan varumärkesskyddat, vilket lett till att bland annat svenska ostproducenter tvingats byta namn på sina produkter.

    Relaterade artiklar

    Kommentarer

    Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

    Till toppen