Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 18 januari 2017

  Hälften av grisåtgärderna klara

  Av de 36 åtgärder som ska förbättra grisproduktionen är 50 procent genomförda enligt Svenska köttföretagen.

   Av de 36 åtgärder som ska förbättra grisproduktionen är 50 procent genomförda enligt Svenska köttföretagen.
  Av de 36 åtgärder som ska förbättra grisproduktionen är 50 procent genomförda enligt Svenska köttföretagen. FOTO: Ann Lindén

  I januari 2016 presenterade Svenska köttföretagen de nationella Handlingsplanerna för Gris, Nöt, Lamm och Mjölk. Via en rad åtgärder inom områdena marknad, export och produktion ska den svenska produktionen stärkas.

  I dag presenterades en lägesrapport på Näringslivets Hus i Stockholm av Theres Strand och Johanna Bengtsson, Svenska Köttföretagen samt Ingvar Eriksson, Gård & Djurhälsan.

  Av Handlingsplan Gris 36 åtgärder är över 50 procent genomförda. Av Handlingsplan Lamms 81 åtgärder är ca 25 procent genomförda och av Handlingsplan Nöts 82 åtgärder är även där 25 procent genomförda.

  Alla åtgärder ska vara genomförda och klara den 31 december 2018.

  ”Jag är övertygad om att vi kommer att ro i land de åtgärder vi har satt men om de åtgärderna är tillräckliga för att nå de övergripande målen är svårt att säga. Vi får inte slappna av nu utan det är viktig att vi fortsätter kämpa”, säger Theres Strand, Svenska Köttföretagen i ett pressmeddelande.

  Läs mer: Hopp om mer betalt för svenska mervärden

  Relaterade artiklar

  Till toppen