Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 9 december 2019

  Grisen stiger i Sverige men sjunker i Danmark

  KLS Ugglarps höjer slaktgrispriset med 20 öre kilot, medan HK Scan står stilla.

  Danish Crown gör en planerad sänkning i Danmark efter fyra veckor på toppen.

   Full fart på Danish Crowns grisslakt.
  Full fart på Danish Crowns grisslakt. FOTO: Per Gudmann

  Efter höjningen ligger KLS Ugglarps notering på 17,55 kronor per kilo, medan HK Scan ligger kvar på 16,10 kronor kilot.

  Även suggorna är eftertraktade. KLS Ugglarp höjer med 1 krona och betalar denna vecka 10,60 kronor kilot för suggor till slakt.

  Höjningen av priset på sugga ska ses i ljuset av att KLS Ugglarps ökar suggslakten på anläggningen i Hörby, när HK Scan avslutar sin legoslakt där vid årsskiftet.

  I Danmark sänker Danish Crown, för första gången sedan i somras, grispriset. Men sänkningen på 30 danska öre till 13,30 DKK är planerad och aviserad sedan tidigare. I fyra veckor har Danish Crown legat på toppnoteringen 13,60 DKK. Den danska slakterikoncernen tror sig kunna hålla bra drag i grisaffären även under inledningen av 2020.

  ”Vi ser redan nu en stark försäljning till Kina och Asien för hela första kvartalet 2020. För en gång skull ser vi ut att få en januarimånad med starka priser”, säger Lars Albertsen, global försäljningsdirektör på Danish Crown i ett pressmeddelande.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen