Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 22 november 2017

  Grisföretagarna: Olyckligt med ställningstagande

  Djurskyddsinspektörernas kollektiva engagemang för att stoppa de nya djurskyddsreglerna oroar Grisföretagarnas ordförande Ingemar Olsson. – Det är olyckligt att man går ut och gör ställningstagande om det man ska kontrollera, säger han till ATL.

  FOTO: Ann Lind n

  Ingemar Olsson tycker det är olyckligt att Djurskyddsinspektörernas Riksförening varit aktiva för att stoppa det regelverk som nu gäller från 1 december.

  – Jag hoppas de kan hålla på sin professionalism, men jag kan tänka mig att det finns grisföretagare bland våra medlemmar som tycker detta är väldigt konstigt, säger Ingemar Olsson till ATL.

  LÄS OCKSÅ: Privata åsikter ska inte påverka inspektörernas jobb

  Ingrid Eilertz, chef för avdelningen för djurskydd och hälsa på Jordbruksverket, vill inte alls kommentera ställningstagandet från Djurskyddsinspektörernas Riksförening.

  – Varje förening får göra sina ställningstagande.

  LÄS OCKSÅ: Djurskyddet förutsätter objektivitet

  – Jag har inga synpunkter på det och jag är inte heller i någon arbetsgivarställning i förhållande till inspektörerna, säger hon till ATL.

  LÄS OCKSÅ: Fick rätt efter sex år – slipper betala när djuren omhändertogsLÄS OCKSÅ: Tio jägare grundlurade av BlocketbluffLÄS OCKSÅ: Testar sojaodling på uppdrag

  Relaterade artiklar

  Till toppen