Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 14 juni 2016

  Skogsbråk blossar upp bland markägare

  Ett bråk om 54 fällda träd utanför Nyköping har lett till en polisutredning om grov skadegörelse. Två markägare har anmält en granne för att ha avverkat träden som enligt anmälarna stått på deras tomt.

  FOTO: Mostphotos

  Det rör sig om en stor mängd gran, tall, björk och lövträd som avverkats i Vrena väster om Nyköping. Anmälarna hävdar att det skett på deras mark och att tomtgränserna är tydliga.

  Inga förhör ännu

  – Tvisten gäller tomtgränserna. Men vi har inte hållit några förhör och ingen har blivit delgiven misstanke om brott, säger Dennis Johansson som är förundersökningsledare vid polisen i Nyköping.

  Mäter stubbarna

  Skogsstyrelsen har varit på plats för att mäta upp tomtgränserna och bedöma vem som äger vad. De har även mätt stubbarna för att kunna avgöra volymen och värdet av de träd som avverkats. Men än så länge är polisutredningen in sin linda.

  – I nuläget har vi bara rådfrågat åklagaren hur vi ska gå vidare med det här. Det ligger ju stora intressen i detta, men frågan är om samhället ska lägga alltför stora resurser på att driva det här, säger Dennis Johansson.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen