Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 14 juni

  Italiens största mejerigrupp går in på svenska marknaden

  Italiens största mejerigrupp, Granarologruppen, har köpt upp det svenska importföretaget Matric Italgross. Det uppger Food Supply SE.

   Granarologruppen är Italiens största mejerigrupp och ägs av 700 italienska mjölkbönder.
  Granarologruppen är Italiens största mejerigrupp och ägs av 700 italienska mjölkbönder. FOTO: Istock

  – Vi ser en stor potential på den svenska marknaden, målet är att bli den främsta leverantören av italienska kvalitetsprodukter; produkter som du hittar på hyllorna i Italien och som italienarna själva handlar och älskar, säger vd:n för importföretaget, Luca Tonin, i en kommentar.

  Byter namn

  Granarologruppen är Italiens största mejerigrupp och ägs av 700 italienska mjölkbönder. 2016 köpte Granarologruppen 50 procent av importföretaget Matric Italgross, som nu byter namn till Granarolo Nordic.

  Italiensk ost

  De första produkterna som ska lanseras på den svenska marknaden är ett sortiment av italiensk färskost som mozzarella och burrata, samt hårdost som parmigiano reggiano, grana padano och den egenutvecklade quattrocenton.

  – Vi har vårt eget varumärke Granarolo där vi säljer både färskost och hårdost, men i Sverige är vi även agentur för andra starka italienska varumärken som Mutti och Monini, säger Luca Tonin.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen