Gå till innehåll
  • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
    Lantbruk 4 juli 2000

    Gott om bakterier i salladen

    Slarvig hantering leder till alldeles för höga halter av bakterier i salladen. Vart femte prov fick anmärkning när Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen testade.

    Vart femte prov fick anmäkring när
    Miljö- och hälsoskyddsförvaltningarna i Laholm,
    Varberg och Halmstad tidigare i vår testade sallader som
    serverades på omkring 60 skolor, daghem och äldreboenden.
    Salladerna innehöll för mycket bakterier. Resultatet
    betecknas som anmärkingsvärt.

     
    De höga bakteriehalterna innebär inte
    nödvändigtvis att man blir sjuk av att äta salladerna.
    De betecknas som ”tjänliga med anmärking”.

     
    Charlotta Skagersten, livsmedelsinspktör i
    Varberg, säger till Sveriges Radio Halland att det höga
    antalet mikroorganismer visar att grönsakerna inte hanterats
    på rätt sätt. För att inte bakterierna ska
    föröka sig i råvarorna måste de förvaras
    kallt.

     
    TT

    Relaterade artiklar

    Till toppen