Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 7 juni 2017

  Godkänner jakt på vildsvin från luften

  Lägga ut gift fick avslag - men nu godkänns jakt från varmluftsballong.

   Jakt på vildsvin från varmluftsballong har godkänts av senaten i Texas.
  Jakt på vildsvin från varmluftsballong har godkänts av senaten i Texas. FOTO: Mostphotos

  Jordbruksministeriet i Texas, USA, godkänner nya metoder för att komma tillrätta med vildsvinsplågan i delstaten. Stammen av förvildade tamsvin om det handlar om till största del, har vuxit till ungefär två miljoner i antal inom delstatsgränserna och kostar delstaten Texas stora summor årligen.

  Tidningen Svensk Jakt rapporterade nyligen om att jordbruksministeriet i Texas ansökt om att få använda gift för att bekämpa svinen, detta avslogs dock senare av senaten.

  Jakt från ballong

  Men nu har metoden med jakt från varmluftsballong har godkänts av senaten och väntar nu på godkännande av Texas guvernör, Greg Abbott. Om guvernören godkänner förslaget kan man börja jaga från varmluftsballong i september.

  Vildsvinsjakt från helikopter är tillåtet i Texas sedan 2011 men det har inte varit speciellt framgångsrikt. Dels skrämmer ljudet från helikoptern djuren och skingrar dem dels är det kostnaden som avskräcker uppger Svensk Jakt.

  Läs mer: Politiker ta ansvar för viltskadornaLäs mer: Lantbrukare samlas mot vildsvinenLäs mer: Lars-Göran har tröttnat på vildsvinenLäs mer: Nu finns en lösning på vildsvinsplåganPREMIUM: Krönika. Vi är en korvmacka ifrån svinpesten

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen