Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 3 februari

  Död gås knockade jägare

  En jägare i Maryland, USA, slogs medvetslös och fick föras till sjukhus efter att ha träffats av en nedfallande död gås.

   En jägare i USA slogs medvetslös av en nedfallande gås. (Arkivbild)
  En jägare i USA slogs medvetslös av en nedfallande gås. (Arkivbild) FOTO: STEN-AKE STENBERG MostPhotos

  Det var i samband med fågeljakt i Easton, Maryland, USA, i går kväll som den erfarna jägaren fick oväntad närkontakt med en gås, rapporterar CBS Baltimore.

  Luftattack

  När en grupp med jägare sköt mot en flock migrerande gäss vid Miles River föll en skjuten gås ned och träffade mannen i huvudet. Jägaren slogs medvetslös och fick bäras till närmaste väg av sina jaktkamrater för att sedan flygas till sjukhus i Baltimore.

  ”De här fåglarna kan väga från 4,5 ända upp till 6,5 kilo och ha en vingbredd på upp till två meter”, säger Candy Thomson från Maryland Natural Resources Police till CBS, och fortsätter:

  ”Så om de faller från över 30 meters höjd och träffar dig i huvudet kommer de definitivt att förorsaka allvarliga skador.”

  Faller med fart

  Enligt henne är den här typen av olyckor ovanliga men har inträffat tidigare, och förklaras av att jägarna är så koncentrerade på det de skjuter på att de inte ser något innan det är för sent.

  Den olycksdrabbade jägaren fick allvarliga skador i huvudet och ansiktet, men på fredagskvällen uppgavs hans tillstånd vara stabilt.

  LÄS MER: Jägare sparkade ihjäl vildsvinLÄS OCKSÅ: Övervintrande gäss kostar miljonerLÄS ÄVEN: Knarksvamp plågar bondePREMIUM: Volvo BM T 814 tillbaka i Sverige

  Till toppen