Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 18 april 2018

  Stor gård säljs på exekutiv auktion

  Efter Gesala Äggs konkurs förra året säljs nu gården på exekutiv auktion. Prislappen: 36 miljoner kronor.

   Gamla hönsstallsbyggnaden med kontor, packning- och lastningslokaler.
  Gamla hönsstallsbyggnaden med kontor, packning- och lastningslokaler. FOTO: Kronofogden/Forum

  Gesala Ägg norr om Västerås försattes i konkurs på egen begäran sommaren 2017. Nu ska hela gården säljas exekutivt av Kronofogdemyndigheten.

  – Det är inte särskilt förekommande att vi säljer så dyra objekt. Men det händer. Vi säljer mycket fastigheter, men sällan så stora, säger Liselott Holmberg hos Kronofogden till Sala Allehanda.

  Gesala Ägg startades 1984 men vid konkursen hade produktionen legat nere sedan något år tillbaka.

  Totalt handlar det om det 506 hektar fördelat på tre fastigheter varav 333,7 hektar är produktiv skogsmark och 155 hektar jordbruksmark samt 9 hektar övrig mark. Taxeringsvärdet är 33 miljoner.

  Enligt prospektet finns flera produktionslokaler som hönsstall, kontorslokaler och kylrum men även bland annat maskinhall och spannmålstork.

  Fastigheten har värderats till ett marknadsvärde på 36 miljoner kronor. Värderingen har gjorts av ett utomstående värderingsbolag.

  Auktion hålls den 8 maj. Lyckas kronofogden inte sälja fastigheten vid den auktionen görs ett nytt försök vid senare tillfälle.

  Relaterade artiklar

  Till toppen